e-Twinning - EZBERLERİ BOZUYORUM MATEMATİKLE OYNUYORUM - Projesi

Okulumuz Okul Öncesi Öğretmeni Nursel HALİLOĞLU öğencileri ile birlikte farkındalık oluşturabilme adına eTwinning projeleri kapsamında - EZBERLERİ BOZUYORUM, MATEMATİKLE OYNUYORUM - adlı projeyi okulumuzda uygulamaya başladılar.


Okul öncesi dönem çocuklarının erken yaşta matematiğe doğru ilerlemeleri ve matematiğe karşı olumlu tutum geliştirebilmeleri için yaşamın her alanında kullanılan matematiğin, yaparak yaşayarak öğrenme ilkesi temel alınarak günlük yaşamla ilişkilendirilen etkinliklerle matematiği eğlenerek öğrenmesi amaçlanmaktadır. Proje boyunca matematiksel önyargılar giderilmeye çalışılarak alışılmış ve ezberci öğrenme yöntemleri yerine yenilikçi ve dünyayı anlamada matematiği etkin şekilde kullanan bireylerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu süreçteki proje hedefleri; çocukların parça- bütün ilişkisini kavraması, matematiğe karşı olumlu tutum kazanması, matematiksel kavramları nerede ve hangi durumda kullanabileceğini öğrenmesi, problem çözme becerisini kazanması, standart olmayan ölçme birimlerini öğrenir ve kullanması, matematiksel sorgulama becerisi geliştirmesi, çocuğu tüm gelişim alanlarında ilköğretime hazırlaması, araştırma ve keşfetme duygusunu geliştirmesi, farklı alanlarda matematiği kullanmayı içselleştirmesi, web2 araçlarını kullanmayı öğrenmesi, farklı bölgelerdeki akranlarını tanıması, çok yönlü iletişim becerilerini geliştirmesi, grup sorumluluğunun gelişmesi, kendini daha iyi ifade edebilen özgüveni yüksek bireyler yetişmesi yönündedir.

Bu projeyi okulumuz Anasınıfı H şubesi öğrencileri ve öğretmeni Nursel HALİLOĞLU yürütmektedir. Kendilerine bu değerli yolculukta başarılar dileriz.

  

PROJEMİZİN SOSYAL MEDYA HESAPLARI

 

Facebook Hesabı             :  https://m.facebook.com/profile.php?id=100078771672175

 

İnstagram Hesabı            : https://www.instagram.com/matematikleoynuyorum/

 

Twitter Hesabı                  : https://mobile.twitter.com/bozuyorum

 

Blogger                           : https://ezberleribozuyorummatematikleoynuyoru.blogspot.com/?m=1

18-04-2022





Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi